Industriföretag i Tingsryd varslar personal

Publicerad

En tredjedel av de anställda på industriföretaget Jitech i Tingsryd riskerar att bli utan jobb när företaget varslar.

– Vi har haft en kraftigt minskad försäljning under sista kvartalet. Utvecklingen har gått snabbt. Från att ha gjort ett fantastiskt jobb under hela året så har vi sett den här förändringen bara de senaste veckorna, säger Anders Paulsson, som sitter i företagsledningen.

Fackliga förhandlingar tar vid

Företaget har drygt 125 anställda och varslet som lades under måndagen berör 40 personer. Nu inleds fackliga förhandlingar och än så länge är det för tidigt att säga hur många som kan behöva lämna företaget.

– Det vi vet är att det berör personer som jobbar i produktionen. Men nu inleds förhandlingar och tiden får visa vad det blir av det.

”Många är uppgivna”

Personalen fick beskedet vid lunchtid.

– Det är många som varit uppgivna. Det är en väldigt tråkigt att behöva meddela sådana här saker. När det gått så bra hela året känns det trist att snubbla på mållinjen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.