Väktare kommer återigen att patrullera gatorna i Borgholm för att hjälpa till att undvika trängsel. Foto: Borgholms kommun

Lagom till midsommarträngseln – väktarna tillbaka på Öland

Uppdaterad
Publicerad

Från och med idag kommer väktare återigen röra sig på Borgholms gator. Precis som förra sommaren ska de påminna folk om att pandemin inte är över.

Öland och midsommarfirande är en populär kombination för många. Ön fylls av personer som vill käka sill och kanske dricka en öl tillsammans. För att det inte ska bli för tätt så har Borgholms kommun återigen valt att anlita väktare som ska patrullera gatorna.

Stannar hela midsommarhelgen

Insatsen kommer primärt att riktas mot Borgholms centrala delar, och startar redan idag (torsdag) och stannar hela midsommarhelgen. De kommer sedan att finnas på plats vecka 28-30, samt vid behov, det skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

– Vi hade samma insats förra sommaren och även vid välbesökta helger under året, bland annat påsk och Kristi Himmelfärd. Det har varit en uppskattad och effektiv åtgärd för att minska trängseln. Värdarna blir en bra påminnelse om att det är viktigt att vi inte slappnar av utan fortsätter ta situationen på allvar, säger kommunchef Jens Odevall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet