I dag presenterade Kalmar FF nyförvärven Mikael Dyrestam och Philip Hellquist Foto: TT

Inför överlevnaden i allsvenskan – dubbelvärvar

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen presenterade Kalmar FF Mikael Dyrestam och Philip Hellquist som nyförvärv vid en presskonferens. Laget har nu gjort sina sista värvningar för säsongen enligt sportchefen Thomas Andersson-Borstam.

Mittbacken Mikael Dyrestam, född i Växjö, kommer senast från den holländska klubben NEC Nijmegen men har även spelat i IFK Göteborg och den norska högsta ligan. Dyrestam har skrivit på ett 1,5 års kontrakt.

– Det här känns riktigt bra, säger Mikael Dyrestam om att komma till smålandsklubben.

Kalmar FF:s passade samtidigt på att presentera sin andra värvning, mittfältaren och anfallaren Philip Hellquist. Han spelade senast i den österrikiska klubben Wolfsberger men har största delen av sin karriär representerat Djurgården.

– Jag tycker att den här anfallsrollen i Kalmar känns rätt för mig, säger han vid presskonferensen.

”Full fart och tätt”

Nu har Kalmar FF gjort sex värvningar under sommaren.

– Det är full fart och tätt mellan värvningarna. Nu har vi fått in två stycken flexibla spelare som känner till allsvenskan väl, säger sportchefen Thomas Andersson-Borstam.

De två 25-åriga nyförvärven känner varandra sedan tidigare då de representerat svenska ungdomslandslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.