Snart är köerna på Ölandsbron ett minne blott

Publicerad

Under hösten ska det underhållsarbetet som pågått på Ölandsbron under de senaste åren avslutas och inget nytt arbete kommer påbörjas på fem år.

– Vi ska vara färdiga med pågående arbete till årsskiftet. Sedan är planen att vi ska ha ett uppehåll fram till 2025, innan nästa planerade åtgärdspaket kommer, säger Johan Wesley, trafikverkets projektledare på Ölandsbron. 

Sedan 2017 har det pågått underhållsarbeten på Ölandsbron. Arbetet har betytt långa köer och påverkat både pendlare och turister. Ena körfältet har varit avstängt och hastigheten förbi arbetet har varit sänkt till 50 kilometer i timmen. Underhållsarbetet har gjorts för att stärka brons livslängd. 

– Det finns en strategisk plan för att bron ska hålla fram till 2075 och då måste vi byta ut delar som är gamla och slitna, säger Johan Wesley. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer