Sjöpolisen har dykt 900 meter längs den östra stranden från den plats där spårhundar markerat, berättar dykledare Marko Granat. Foto: SVT/Arkiv

Dykningar avslutas – inga spår efter försvunnen 17-åring

Uppdaterad
Publicerad

Sjöpolisen har med sonar och dykare nu sökt igenom det område där hundar markerat i Lagan. Man har ännu inte hittat några spår av den försvunna 17-åringen. – Vi har inte hittat något av intresse, säger Marko Granat, dykledare vid sjöpolisen till SVT.

Bland annat har man dykt 900 meter längs den östra stranden från det område där flera sökhundar markerat, men inte hittat något. Arbetet att lokalisera en eventuell kropp försvåras av att vattnet hela tiden rör sig.

– Det är svårt med strömmande vatten. Det kan ju ha funnits en kropp som sedan förflyttat sig, säger Marko Granat.

Stort område återstår

Enligt honom finns många fler ytor att söka av, av just den anledningen. Vattnet strömmar söderut och ännu har man inte avsökt längre söder om det område där hundarna markerade, eller den västra stranden.

– Det är ett ganska stort område som återstår rent ytmässgt. Sen beror på hur det ser ut på botten, om det ligger stockar och träd där en kropp kan fastna eller inte.

Nya beslut krävs

Med dagens dykning avslutar sjöpolisen sitt uppdrag för denna gången, men det kan komma att bli fler dykningar längre fram.

– Nu kommer polisen i Ljungby ta beslut om hur de går vidare. Vi slutar inte här, men de får fundera på var de tycker de ska söka vidare och skicka en ny begäran, säger Marko Granat.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sjöpolisens dykare Rikard Sieverts berättar hur det ser ut under vattenytan i Lagan. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Försvunnen 17-åring i Ljungby

Mer i ämnet