Redan under måndagen var frivilliga ute och sökte efter mannen i Orrefors. Under tisdagen utökade polisen sökinsatsen och även försvaret bistår med helikopter. Foto: Fanny Asplund/SVT

Borta i fem månader – inga nya spår efter försvunnen man i Orrefors

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 75-årsåldern som anmäldes försvunnen i början av maj i år har fortfarande inte hittats. Polisen har inte gett upp hoppet att finna mannen trots att det snart gått fem månader sedan försvinnandet.

Mannen, boende i Orrefors i Nybro kommun, har under flera månader eftersökts av polis, Missing People och Hemvärnet. Men några spår efter mannen har inte hittats.

Inga nya tips

– Området är väl genomsökt men vi söker fortsatt regelbundet, säger Susanne Nylander som leder utredningen inom polisen.

Polisen söker bland annat med hjälp av hundar i området men några nya tips kring försvinnandet har inte kommit in till polisen.

– Vi har inga nya uppgifter att gå på och inga nya iakttagelser. Ju längre tiden går ju svårare blir det att få in tips och informationen avstannar med tiden, säger Susanne Nylander.

Mannen, som är i 75-årsåldern, har kortklippt vitt hår. Han är 185 centimeter lång med en slank kroppsbyggnad. Vid försvinnandet den 3 maj hade han på sig en grön jaktjacka med bruna läderdetaljer, gröna gummistövlar samt jeans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.