Foto: SVT

Inga planer på att smygstarta fas 4 i Kronoberg

Uppdaterad
Publicerad

Flertalet regioner, bland annat region Kalmar, har nu dragit igång vaccinationen av fas 4, den så kallade ”massvaccinationsfasen”. Men i Kronoberg dröjer det.

Sedan i går kan invånare i Kalmar län födda 1971 och tidigare boka tid för vaccination, de lediga tiderna tog slut snabbt. Men region Kronoberg har inte riktigt kommit lika långt.

Annika Tigerhielm är samordnare för vaccinationen av fas 4 i Region Kronoberg.

– Vi kör i gång fas fyra månadsskiftet maj/juni. Som det ser ut nu blir det inte tidigare, det är inflödet av vaccin som styr helt och hållet, säger Annika Tigerhielm.

Men en annan faktor som spelar stor roll är vårdcentralernas kapacitet att vaccinera., och att man prioriterar att kunna ge de redan vaccinerade en andra dos.

– På vårdcentralerna håller dos två på att ges nu och dos två måste bli klar innan vi kan börja med dos ett i fas 4, säger hon.

Och det är full fart med fas 3 just nu?

– Ja, precis, avslutar Annika Tigerhielm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer