Bilder från presentationen av Northvolts batterifabrik Foto: Pressbild

Batterifabriken nobbar Småland

Uppdaterad
Publicerad

Den stora batterifabriken som ska byggas i Sverige kommer inte att hamna i Småland. Det meddelade företaget Northvolt på en presskonferens i dag.

Batterifabriken ska tillverka litiumbatterier för bland annat elbilar, och väntas ge mellan 2500-3000 jobb.

I Småland lämnade Ljungby, Växjö, Uppvidinge och Oskarshamn in intresseanmälningar för en lokal etablering i kommunerna, men nu har företaget Northvolt valt att gå vidare med andra kandidater.

Batterifabriken

– Vi är väldigt tacksamma för allt engagemang vi har fått från Sveriges kommuner. Totalt var det ett 40-tal som lämnade in intresseanmälningar, men vi var tvungna att göra ett val, säger Peter Carlsson, vd på Northvolt.

De kommuner som gått vidare till andra steget i uttagningsprocessen i Sverige är Malmö, Göteborg, Mariestad-Skövde, Norrköping, Västerås, Gävle, Skellefteå och Luleå, meddelar Northvolt i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Batterifabriken

Mer i ämnet