Foto: Robert F. Bukaty/TT

Ingen saknade båten – fiskarna släpps

Uppdaterad
Publicerad

De två männen som greps efter ett tips om tjuvfiske är inte längre misstänkta för brott. Det finns nämligen ingen stöldanmälan som stämmer in på den aktuella båten.

– Det blev platt fall med fiskarna. Motorn var deras egen och vi har inte lyckats lokalisera någon ägare till båten. Vi håller på att släppa dem i detta nu, säger polisens inre befäl John Nilsson.

Kan tvingas betala

Eftersom att ingen har anmält båten försvunnen går det inte att styrka brott. Däremot kan de tvingas betala för fisken de fick upp med näten.

– De hade fiskekort men felaktig utrustning, och har då rimligtvis fångat mer fisk än vad man får med ett fiskespö. Det är fiskevårdsföreningen som får yrka ersättning i så fall, säger John Nilsson.

Nätfiske förbjudet

Det var i tisdags som två män sågs dra upp gös med ett 400 meter långt fiskenät i Södra Bergundasjön. Trots att nätfiske är förbjudet i sjön ryckte polisen aldrig ut på ärendet.

Dagen efter kom ytterligare ett larm om tjuvfiske. Två män greps – men inte för tjuvfiske utan för stöld av båten de satt i. Nu släpps de alltså.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer