Henrik Nilsson Bokor (S) Foto: SVT

Ingen större politisk förändring i Torsås kommun

Publicerad

Samtliga partier som majoritetstyrt under den tidigare mandatperioden står kvar på sina mandat utom Miljöpartiet som tappade och åkte ur, och Kristdemokraterna som ökade från 1 till 2 mandat.

Oppositionspartiet Centerpartiet tappade 2 mandat från 10 till 8 och Sverigedemokraterna ökade ett mandat från 6 till 7.  Ett nytt parti – Medborgelig samling tog sig också in med 1 mandat.

Oförändrat styre

Socialdemokraterna, Moderaterna, Vänsterpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna fortsätter att styra med majoritetstyre i Torsås kommun, med den enda skillnaden att Miljöpartiet åkt ur. Tillsammans har dom 19 mandat av de 35.

– Breda politiska regnbågsstyren brukar bli straffade. Men vi tolkar det som att väljarna gett oss sitt gillande att fortsätta styra, säger Henrik Nilsson Bokor (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.