Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon ovan kan du höra regionstyrelsens ordförande Angelica Katsanidou (S) och sjuksköterskan Charlotte Tebell berätta om utmaningar och känslan att inviga nya lokalen för psykiatrin. Foto: Hamed Ubaidi-Karlsson

Här invigs Kalmars nya psykiatrilokaler – helt utan levande växter

Publicerad

Idag invigdes den nya byggnaden där samtliga psykiatriavdelningar ska samlas. Åtta våningsplan högt med en totalyta på dryga 25 000 kvadratmeter – och helt fritt från levande växter.

Idag invigdes den nya lokalen i hus 36 vid sjukhuset i Kalmar. Totalt är det ungefär 600 personer som jobbar inom psykiatriförvaltnignen.

– Det är viktigt naturligtvis för våra medarbetare men speciellt för patienter och patientgrupper som är i behov av den psykiatriska vården i Kalmar län, säger Angelica Katsanidou (S) som är regionstyrelsens ordförande och som invigde den nya lokalen idag.

– Utmaningen kommer att vara att hitta varandra och samverka, säger sjuksköterskan Charlotte Tebell som har jobbat i 20 år inom psykiatrin i Kalmr.

Hör henne berätta mer om vad hon ser fram emot i den nya byggnaden

Inga levande växter

Den här byggnaden är mer modern än tidigare lokaler som man har haft, men en sak kommer att saknas i den nya byggnaden, nämligen levande växter.

Blommorna som fanns i de gamla lokalerna har man lottat ut till personalen som intresseanmälde sig.

– Anledningen till beslutet är hygien och allergier, säger Ulrika Rosenqvist som är verksamhetschef på vuxenpsykiatrin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.