Magnus Larsson (C) bildningsnämndens ordförande klipper bandet till Kristdalas nya mötesplats. Foto: Maria Norberg

Invigning för ny mötesplats i Kristdala

Publicerad

Mötesplats Kristdala, så heter den alldeles nyinvigda mötesplatsen i Kristdala som innehåller båda bibliotek, fritidsgård och föreningslokaler med mötesrum.

Egentligen startade verksamheten redan i februari i år och har haft öppet två till tre kvällar i veckan. Men pampig invigning blev det först under söndagen.

Utan fritidslokal sen 15 år tillbaka

Under många år har ungdomarna i Kristdala som har omkring 1000 invånare, önskat sig en fritidsgård. För 15 år sedan fanns det en mindre lokal för ungdomarna, den drevs på ideell bas, men den lades ner för 15 år sedan. Och sen dess har ungdomarna i Kristdala varit utan. Fram till nu.

I ett pressmeddelande skriver Oskarshamns kommuns fritidschef, Daniel Stenberg, att projektet med en mötesplats i Kristdala kunnat bli verklighet tack vare ett stort engagemang och samarbete mellan skola, fritid- och kultur, hyresvärd, samhällsföreningen på orten och ungdomar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.