Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hugo Carlén och Ville Henell är glada över att vara tillbaka på isen. Foto: Frida Lindhe/SVT

Efter lättade restriktioner – hockeyelever tillbaka på is

Publicerad

På ishockeyprogrammet i Tingsryd är eleverna tillbaka på is igen efter att ha haft uppehåll från inomhusträning sedan strax innan jul. Att restriktionerna för inomhusträning för unga födda 2002 och senare nu är borta har mottagits med glädje.

– Det känns jätteroligt, det är ju det här man har flyttat hit för, säger eleven Ville Henell.

Vanligtvis brukar elever på ishockeyprogrammet i Tingsryd träna på is cirka nio gånger i veckan, men sedan restriktionerna för verksamhet för gymnasieungdomar kom har det varit noll.

Nu när restriktionerna nyligen släpptes så återupptog de inomhusträningen fast med bara med tre ispass i veckan. Detta för att sprida ut eleverna och undvika smittspridning.

Under tiden då inomhusträningen varit på paus har elevernas träning istället flyttats utomhus där det största fokuset varit kondition och styrka. Ville Henell upplever att han tappat en del av tekniken på isen. Men trots detta är han ändå positiv till vad utomhusträningen givit honom.

– Jag tycker att jag själv har blivit lite starkare och konditionsmässigt bättre mot vad jag skulle varit om jag tränat på is hela tiden.

Hjälp att ta steget över till seniorhockey

Förutom upphåll inomhus under ett flertal veckor har det varit en ovanlig säsong för eleverna då de inte har kunnat spela några seriematcher på hela säsongen. På ishockeyprogrammet i Tingsryd sträcker sig juniortiden över fyra år.

Spelare som går det sista året är födda 2001 och årets säsong är alltså den sista innan de börjar spela seniorhockey. En säsong helt utan träningar och seriematcher har därför slagit hårt mot dem då de inte fått möjlighet att visa upp sig.

– Vi måste hjälpa de killarna väldigt mycket nu genom att ringa runt till föreningar och försöka få ut dem på a-lags nivå, säger Mikael Nilsson som är ansvarig på programmet.

Se klippet för att höra eleverna Ville Henell och Hugo Carlén berätta om glädjen över att äntligen få vara tillbaka på is.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet