Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tack vare en crowdfunding i början av 2021 fick produktionen in medel för att förverkliga idén om ”Ivar”. Här träffas skådespelare, regissör och manusförfattare för en genomläsning av manuset. Foto: TT, SVT

Tändstickskungen får egen musikal i hemstaden Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

”Ivar” är en nyskriven musikal om Ivar Kreuger – tändstickskungen från Kalmar. Musikalen är en lokal produktion och sätts upp på teaterscenen i Kalmar i höst.

– Jag har varit företagare i många år och tycker vi behöver förebilder. I Småland hittade jag Ingvar Kamprad och så även Ivar Kreuger som var en av världens rikaste män på den tiden, säger Michael Ländin, initiativtagare till musikalen.

Hör initiativtagaren Michael Ländin berätta om varför han så gärna ville sätta upp en musikal om Ivar Kreuger i Kalmar i klippet.

Kalmar

Tack vare en crowdfunding i början av 2021 fick produktionen in medel för att förverkliga idén om ”Ivar”.

– Vi sålde 500 biljetter och framförallt fick vi veta att det fanns intresse för musikalen. Sedan dess har vi förbättrat manuset och fått ihop skådespelare, regissör, producent, koreograf och scenograf, säger han.

Musikalen har premiär i september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet