• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

  • Viktigt meddelande:

    Det brinner i Brunnsberg i centrala Varberg. Boende i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Nellie Ohlssons första tanke var att hennes balkong rasat ner. Foto: Anne Torvinen/SVT

Blev vittne till raset: ”Jag trodde att det var ett bombattentat”

Nellie Ohlsson bor i ett av husen på Södra Järnvägsgatan som vetter mot den innergård där ett garagetak rasade in på onsdagen. Hon var hemma när hon plötsligt hörde ett antal kraftiga smällar.

– Jag trodde att det var ett bombattentat. Väggarna bara skakade, säger hon till SVT Nyheter Småland.

Nellie Ohlsson satt hemma och arbetade vid sin dator när hon plötsligt hörde ett antal kraftiga smällar. Hennes första tanke var att hennes balkong rasat ner.

– När jag ser att den är kvar springer jag ut och tittar ner. Då ser jag hur hela innergården rasat samman och man ser rakt ner till vårt garage och källare.

Kort därefter anlände räddningspersonal och polis till platsen och började spärra av huset. Enligt räddningstjänsten har ingen kommit till skada.

– Det var verkligen tur att ingen skadades, men det var väldigt obehagligt, säger Nellie Ohlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Innergård kollapsade i Växjö

Mer i ämnet