”Min pappa lade allt ansvar på den här taxichauffören och jag vill tacka henne eller honom för att ha tagit hand om mig. Denna person har nog räddat mitt liv, säger Jessica. Foto: Jessica Stenius. TT.

Jessica efterlyser taxichaufför som räddade hennes liv

Uppdaterad
Publicerad

Jessica Stenius var 14 år då hon drabbades av en hjärnblödning. En taxichaufför körde henne till sjukhuset i Västervik och räddade hennes liv. Nu 27 år senare vill hon komma i kontakt med denna person.

Det var under hösten/vintern 1990 som Jessica Stenius halkade med cykeln och slog huvudet mot en trottoarkant. Senare den dagen då hon var hemma drabbades hon plötsligt av akut huvudvärk.

– Det går inte att förklara hur ont det gjorde. Jag skrek, grät och började spy mycket, säger hon.

Hennes pappa ringde efter en taxi och lade henne i bilens baksäte. Han bad chauffören att köra mot sjukhuset i Västervik och gick in i huset igen.

Tappade medvetandet

Under färden till sjukhuset tappade Jessica medvetandet och vaknade upp fyra dagar senare på sjukhuset i Linköping.

– Läkarna berättade att jag hade drabbats av en svår hjärnblödning, säger hon.

Jessica var 14 år gammal när det här hände och idag, 27 år senare, vill hon komma i kontakt med den taxichaufför som körde henne till sjukhuset.

– Jag vill veta vad denna person kände när han eller hon körde en 14-årig medvetslös ensam flicka till sjukhuset, säger hon.

Kan blicka tillbaka idag

Jessica har haft en tuff uppväxt med en pappa som drack mycket och en mamma som bodde i Stockholm och som hon träffade sällan.

I dag är Jessica 41 år gammal, bor i Stockholm och har egen familj. Hon har byggt upp en tryggare tillvaro och kan blicka tillbaka på sin uppväxt.

”Skulle aldrig göra så mot mitt barn”

Hon har en 10-årig son och hon har svårt att förstå hur hennes pappa kunde låta henne åka ensam. Det är dock taxichauffören som hon tänker mest på idag och som hon hoppas träffa efter så många år.     

– Han lade allt ansvar på den här taxichauffören och jag vill tacka henne eller honom för att ha tagit hand om mig. Denna person har nog räddat mitt liv, säger Jessica.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.