Jobbade en dag som rektor – sedan brann skolan ner

Publicerad

Eva-Lena Lindster Norberg jobbade sin första dag som rektor på Åkerboskolan i måndags i förra veckan. På tisdagen brann halva skolan ner till grunden.

De flesta av oss har nog upplevt hur det känns när saker går fel på en ny arbetsplats. Men frågan är om inte Eva-Lena Lindster Norberg tar priset för värsta premiärveckan på jobbet. Hon hann inte jobba mer än en dag innan hennes arbetsplats brann ner.

– Det var helt surrealistiskt. Jag var ute på ett ärende när jag blev omkörd av brandbilarna och så ringer Cecilia som var rektor innan mig och berättar att skolan brinner. Under kvällens gång brann det allt mer. Jag befann mig i något slags chocktillstånd tror jag.

Eva-Lena är trots katastrofveckan optimistisk om framtiden. Planer för en ny skola fanns redan och den beräknas stå klar inom ett par år. Och upplevelsen har inte bara varit negativ.

– På något vis har vi i personalen sammansvetsats väldig mycket. Jag har lärt  känna dem väldigt väl  den här veckan och det tror jag inte att jag hade gjort under andra omständigheter.

Ett blixtnedslag tros ligga bakom branden i Åkerboskolan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer