En vikarie inom omsorgen för funktionsnedsatta i Västervik gick till jobbet – trots ett positivt coronatest. Nu polisanmäler kommunen vikarien. Foto: Johan Nilsson/TT

Vårdpersonal gick till jobbet trots positivt coronatest – polisanmäls av kommunen

Uppdaterad
Publicerad

En vikarie inom omsorgen för funktionsnedsatta i Västervik gick till jobbet – trots ett positivt coronatest. Nu polisanmäler kommunen vikarien.

-Det kan inte råda några tvivel om hur vi hanterar corona nu när vi är så långt inne i pandemin. Som jag ser det har personen medvetet utsatt medarbetare och omsorgstagare för allvarlig fara för liv och hälsa säger Jörgen Olsson, som är chef för socialförvaltningen i Västervik i ett pressmeddelande.

Enligt kommunen har vikarien utsatt både omsorgstagare och medarbetare för fara när hen gick till jobbet – trots ett positivt coronatest. Händelsen ska ha inträffat i slutet av februari på ett gruppboende i norra delarna av Västerviks kommun.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Bortplockad från verksamheten

Personen hade fått provsvaret den 25 februari men gick trots det till jobbet dagen efter. Det var när regionens smittskydd kontaktade verksamheten för smittspårning som händelsen uppdagades.

– Vi har rapporterat händelsen till arbetsmiljöverket och jag har även polisanmält personen som också förstås är bortplockad från verksamheten säger Jörgen Olsson.

I klippet berättar socialchefen varför kommunen valt att polisanmäla.

Alla omsorgstagare på gruppboendet, utom en person, hade fått båda vaccinsprutorna vid tillfället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet