Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Jocke Söderström berätta om hur mobilfilmningen på bussen urartade i att han blev förföljd och nedslagen.

Jocke blev nedslagen och bestulen på mobilen – mitt i Växjö

Publicerad

Jocke Söderström från Växjö filmade trängseln på en av Växjös stadsbussar. Det urartade i ett bråk med ett stort antal personer där han blev nedslagen och fick mobiltelefonen stulen.

Antalet personrån har det senaste året ökat stort i Växjö. Enligt polisen har det hittills i år skett nästan dubbelt så många personrån som under samma tid förra året. Från ett trettiotal rån ifjol till årets 55 stycken.

Jocke Söderström är en av dem som råkade illa ut när han var på väg hem från sitt arbete.

Blev förföljd

– Jag filmade en liten sekvens med min mobiltelefon för att visa hur mycket människor och hur trångt det var på bussen. Klippet delade jag sedan med mina vänner på Facebook. Men en grupp på bussen uppskattade inte att jag filmade, så när jag steg av bussen så gjorde de det också och började gå efter mig, säger Jocke Söderström.

En stor grupp människor från bussen omringade sedan Jocke och tryckte upp honom mot en vägg. Han fick flera slag på kroppen, både på benen och på huvudet. Ett av slagen i bakhuvudet resulterade också i en hjärnskakning som gjorde att han inte kunde jobba på flera dagar.

Tog telefonen

– Det var väldigt obehagligt att stå där ensam omringad av 15 personer. Jag blev ordentligt rädd för man vet ju inte om någon av dem har kniv. De tog även min telefon.

Polisen larmades och kom till platsen och avstyrde bråket. Jocke fick även tillbaka sin mobiltelefon.

Han anmälde sedan händelsen till polisen som efter bara en månad lade ned förundersökningen med följande motivering. ” Vidtagna åtgärder har inte lett till att någon kan misstänkas för brottet”.

– Jag tycker att det är tråkigt att polisen lägger ned fallen när det finns uppenbara bevis på platsen, polisen tog ju personerna på bar gärning, säger Jocke Söderström

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer