John Lundvik repeterar sin låt ”My turn” inför lördagens deltävling. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Växjösonen John Lundvik: ”Det är min tur nu”

Uppdaterad
Publicerad

Växjösonen John Lundvik tävlar i första deltävlingen av Melodifestivalen. Trots många år i branschen blir det nu Melodifestivaldebut för honom. Låten heter ”My turn” och det är precis vad han menar att det är, hans tur att stiga fram i rampljuset.

Länge har musikern John Lundvik skrivit och producerat musik och låtar till andra artister. Bland annat skrev han ”When you tell the world you are mine” till kronprinsessans bröllop 2010 tillsammans med kollegan Jörgen Elofsson.

Men nu tar John Lundvik, som är uppvuxen i Öjaby i Växjö, steget fram och tävlar med sin låt ”My turn” i Melodifestivalen. Han startar som nummer två i deltävlingen i Karlstad på lördag kväll.

– Nu är jag redo, det är min tur nu, säger han om sin medverkan inför tävlingen.

”Upp till tittarna”

– Min inre målsättning är bara att vara mig själv, att göra det bästa jag kan göra. Sedan är det upp till tittarna, svenska folket, att rösta och lyfta fram mig om de vill lyfta fram mig.

När SVT Nyheter Småland pratar med John Lundvik på lördagen laddar han för det andra genrepet med publik.

– Det gick bra på det första genrepet igår, jag är överväldigad över att stå inför publik, jag har mest stått framför kameran och tänkt vinklar innan men nu äntligen var det ögon och blinkande lampor i publiken, det var magiskt, säger han.

Vågar inte gissa

I den första deltävlingen deltar också bland andra Kikki Danielsson, Benjamin Ingrosso och Kamferdrops. Men hur det kommer gå för John Lundvik ikväll vågar han inte gissa själv.

– Jag har inte räknat med någonting i den här deltävlingen, de andra artisterna som är med är redan stjärnor, jag är lite underdog, men det kan vara lite skönt också. Men om publiken tycker att ”My turn” är bra blir jag överlycklig, tänk om det räcker till final eller andra chansen, säger han.

Och John Lundvik som är uppväxt i Växjö har en särskild hälsning till de småländska tittarna.

– Det blir redigt bra det här ska jag säga dig.

Programmet sänds i SVT1 och SVT Play klockan 20.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.