Med start den första september kommer jourläkarcentralen att öppna igen i Ljungby. Foto: Claudio Bresciani/TT Arkiv

Jourläkarcentralen i Ljungby öppnas i september

Uppdaterad
Publicerad

I september kommer jourläkarcentralen i Ljungby att öppna efter att ha varit utlokaliserad till Växjö i närmare 18 månader.

I mars förra året blev jourläkarcentralen i Ljungby utlokaliserad till Växjö eftersom vare sig lokaler eller personal räckte till för att hantera dubbla flöden av personer med och utan förkylningssympton under pandemin.

– Behovet för besök på jourläkarcentralen i Ljungby har varit väldigt litet under pandemin. Vi förväntar oss inte heller samma besökstryck som innan pandemin, därför väljer vi att starta upp i mindre skala, säger Susanne Berge som är verksamhetschef i ett pressmeddelande från Region Kronoberg.

Med start den första september kommer jourläkarcentralen att öppna igen i Ljungby.

– Jourläkarcentralen i Ljungby har varit stängd längre än ursprungligen planerat eftersom pandemin dragit ut på tiden. Pandemin pågår fortfarande men vi måste hitta sätt att organisera vården nära patienterna även med en pågående pandemi. Helgjourerna är ett första steg, säger Roland Gustbée (M), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer