Ett väldigt glädjande besked, tycker vårdbiträdet Susanne Johansson, om att hon och de äldre på hennes boende blir först att få vaccin. Foto: SVT

Jublet från äldreboendet: ”Äntligen lite positiva nyheter”

Uppdaterad
Publicerad

Beskedet om att boende och personal på äldreboenden blir först ut att vaccineras togs emot med glädje bland många. Vi ringde upp vårdbiträdet Susanne Johansson i Växjö – se henne i klippet.

Det har varit ett tungt år, både för de äldre och personalen inom äldreomsorgen. Och väntan på ett vaccin har känts tung, berättar Susanne Johansson, som jobbar på ett av Attendos boenden i Växjö.

– Skönt att det äntligen kommer lite positivt. Det har varit så mycket negativt med corona. Det känns skönt att vi nu har lite hopp, säger hon.

Dagen till ära ska de äldre få skåla i cider. Hör Susanne Johansson berätta i klippet.

De ska få vaccin mot covid-19 först

Personer som bor på särskilda boenden för äldre eller som har hemtjänst.

Personal inom äldreomsorgen som jobbar nära de ovan nämnda.

Vuxna som lever tillsammans med någon som har hemtjänst.

Totalt uppskattas 570 000 personer tillhöra gruppen som vaccineras först. Två miljoner svenskar ska få vaccin innan påsk enligt regeringens plan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.