Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anders Hedlund som är arbetsledare i Mörbylånga kommun berättar i videon ovan om vandalisering på den kända ”Silvergranen” i Färjestaden. Foto: Hamed Ubaidi-Karlsson

Julbelysningen i Färjestaden vandaliserad – i år igen

Uppdaterad
Publicerad

Julbelysningen Silvergranen i Färjestaden hann inte sitta uppe i två dygn innan den vandaliserades, och det är inte första gången. Enligt Anders Hedlund som är arbetsledare i Mörbylånga kommun går det ett rykte om att man vill göra något liknande med belysningen i Färjestaden som med den välkända Gävlebocken.

– Det är inte ett impulsivt jobb, utan det är ett planerat jobb, säger Anders Hedlund.

Det var i fredags när Mörbylånga kommun satte upp den så kallade Silvergranen vid den stora rondellen i Färjestaden. Natten till söndagen förstördes den.

– När jag hörde det så tänkte jag direkt nej inte nu igen, säger Anders Hedlund.

Mörbylånga

Se den förstörda Silvergranen i klippet ovan.

Anders Hedlund berättar att det inte är ett enkelt jobb att ta sig upp vid granen. Man måste ha en stege

– De har lag sin själ i att förstöra och våra gubbar lägger nu sin själ i att göra det fint igen, säger Anders Hedlund.

Diskussion om att sätta övervakningskameror

När Silvergranen förstördes ifjol polisanmälde kommunen händelsen och Anders Hedlund säger att de kommer att polisanmäla även i år.  

Har ni funderat på att sätta upp övervakningskameror? 

– Eftersom det är hårt regelverk kring kameraövervakning så har vi inte kommit fram till ett beslut än, men det finns en diskussion kring det, säger Anders Hedlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mörbylånga

Mer i ämnet