Julbord och annat firande nämns i testamentet om miljonarvet till de gamla i Oskarshamns kommun. Foto: TT

Julbord och fest på äldreboenden i Oskarshamn

Uppdaterad
Publicerad

Äldreboenden i Oskarshamns kommun kommer få ekonomiskt tillskott för att förgylla tillvaron för de äldre. Detta efter att en avliden kommuninvånare tagit med kommunen i sitt testamente.

– Det är fantastiskt roligt att han väljer att göra så här. Jag kände Nisse lite ytligt och vet att han levde sparsamt och inte unnade sig så mycket. Det han inte unnade sig kommer ju nu komma andra till del, säger Andreas Erlandsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Pengar ska gå till fler utflykter

Det handlar om drygt en halv miljon kronor per år som kommer delas ut från Nils Ekmans minnesfond. Pengarna ska gå till högtider, aktiviteter och olika utflykter med personer som bor på kommunens äldreboenden.

– Här kan man tänka till så att så många som möjligt får del av pengarna. För det är ju så att om det finns mer pengar så finns det också fler möjligheter.

På tisdag tar kommunstyrelsen beslut om att ta emot gåvan och upprätta stadgarna som ska gälla för minnesfonden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.