Susanne är redo för äldreboendets galamiddag

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagskvällen kommer drygt 30 stycken av de boende på omsorgsboendet S:t Kristoffers väg (tidigare Oxhagshemmet) klä upp sig och gå en galainspirerad söndagsmiddag. Det är ett välgörenhetskoncept för att förgylla tillvaron för äldre som haft det tufft när coronapandemin krävde restriktioner. 68-åriga Susanne Fagerstedt är boendets discodrottning och ser mycket framemot kvällen.

Det är den ideella föreningen VISIR som med hjälp av bidrag från företag och organisationer tagit initiativet. Sedan har det möjliggjorts med stöd från kommunen och de berörda äldreboendena.

– Tanken är att vi ska göra det här den sista söndagen i månaden under 2022, säger Christian Persson projektledare på VISIR.

Evenemanget är redan spikat för boendena Möregården, Stensberg och Enliden.

Mat och sång

Under kvällen bjuds gästerna på trerättersmiddag, underhållning från en sångerska och en videohälsning från kändiskrögaren Carl Jan Granqvist.

Menyn har komponerats av S:t Kristoffers vägs förstekockar Cecilia Söderberg och Conny Simonsson.

-  Vi ville ha gamla klassiker i en liten nyare tappning. Framförallt ville vi bjuda dem på sådant de inte får till vardags, säger Cecilia Söderberg.

Klä upp sig

68-åriga Susanne Fagerstedt och 90-åriga Elaine De Neergaard Klingstedt tycker att det ska bli  kul att gå på middagen.

– Jag ser framemot trevliga människor, säger Elaine De Neergaard Klingstedt.

Kvinnornas vän, 74-åriga Thomas Agnhammar, berättar för SVT att han kvällen till ära ska ha på sig ljusgrå kavaj, vit skjorta och slips.

I klippet visar Susanne Fagerstedt upp sin outfit för kvällen.

Kvällens trerättersmeny:

Förätt: Lättrökt oxkind. Serveras med picklad polkabeta, pak choi samt hemslagen majonäs med rosmarin.

Huvudrätt: Skaldjursfärserad rödtungafilé med vermouthsås och hummerkött, duschesse samt pumpapuré och primörer.

Dessert: Vit chokladkula med äppelsorbet. Serveras på ljus chokladmoussebakelse och äppelsalsa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.