Magnus Pehrsson tar över Kalmar FF, med sig har har Jesper Norberg som blir assisterande tränare Foto: SVT

Magnus Pehrsson tar över som tränare i Kalmar FF

Uppdaterad
Publicerad

Det blir Magnus Pehrsson som tar över som huvudtränare i Kalmar FF. Det meddelade klubben vid en pressträff på tisdagsmorgonen.

Redan innan hade flera medier spekulerat kring just Magnus Pehrsson som tränare och nu står det alltså klart att så blir fallet.

– Vi vill ha en tränare som inte är oldschool utan ung och fräsch med nya tankar och ideér, att man vill vara med och bygga föreningen framåt. Magnus stämmer in på alla bitarna i kravprofilen och det är en stor ära att presentera Magnus som ny tränare för Kalmar FF, säger Mattias Rosenlund klubbchef Kalmar FF.

Kalmar

– Det fanns möjlighet för mig att flytta utomlands men jag valde att vara kvar i Sverige och i södra Sverige men jag är väldigt glad och förväntansfull inför det här uppdraget, säger Magnus Pehrsson.

Den förre Malmö FF tränaren Magnus Pehrsson på presskonferensen under tisdagsmorgonen. Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

Magnus Pehrsson kommer senast från uppdraget som huvudtränare för Malmö FF, som förde till SM-guld år 2017. Men efter en svag säsongsinledning fick han sparken i mitten av maj i år.

Under pressträffen klargjordes också att Jesper Norberg tar över som assisterande tränare.

– Magnus Pehrsson ville ha med en assisterande tränare som han var förtrolig med och han ville jobba ihop med Jesper, säger Mattias Rosenlund.

– Det här känns som rätt miljö att jobba i och det känns inspirerande, säger Jesper Norberg.

– Vi är otroligt nöjda med de här rekryteringarna, säger Mattias Rosenlund.

Enligt klubben har de båda tränarna skrivit på ett kontrakt på tre år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet