Kalmar FF:s tränare Nanne Bergstrand säger att Kalmar håller på att slussa in nya unga spelare. Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

Kalmar FF revanschsuget efter fyra förluster

Uppdaterad
Publicerad

Imorgon kommer Hammarby på besök till Kalmar för att möta Kalmar FF. Kalmar har haft en tuff start i fotbollsallsvenskan 2020. Samtidigt går föreningen igenom ett ekonomiskt stålbad. Där flera unga nya spelare får chansen att prova det allsvenska tempot. Det kostar poäng enligt tränaren Nanne Bergstrand.

– När man slussar in nya spelare får man räkna med fyra förluster, men långsiktigt reder vi ut det säger Nanne Bergstrand tränare Kalmar FF.

Rasmus Elm har flaggat för inhopp. Vid kris kommer han att spela i matchen mot Hammarby?

Kalmar

– Det är inte aktuellt. Han har andra uppgifter. Det får ske vid ett senare tiillfälle.

Målvakten Lucas Hägg Johansson menar att Kalmar borde haft fler poäng med sig från tidigare matcher.

– Vi har bitvis spelat väldigt bra och och jag tror det finns en väldig revanschlusta i laget just nu, säger han.

Kalmar FF:s målvakt Lucas Hägg Johansson Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

Hur är det egentligen att spela utan publik?

– Det är klart att vi saknar alla som brukar komma hit det blir en helt annan upplevelse och inramning med publik, säger Lucas Hägg Johansson.

Nanne Bergstrand ser dock en del fördelar med att spela utan publik.

– Vi som är ledare får det lättare att dirigera matcherna och få ut budskap på helt annat sätt då man kanske måste vänta till halvtid i vanliga fall., sen är ju publiken en del av fotbollen helt klart, säger Nanne Bergstrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet