Johan Assursson, ordförande i Kalmar FF:s styrelse. Foto: SVT

Kalmar FF:s ordförande avgår

Uppdaterad
Publicerad

Kalmar FF:s ordförande Johan Assarsson och styrelseledamoten Richard Teern lämnar Kalmar FF:s styrelse med omedelbar verkan. ”Besluten är personliga och kommer bland annat som en följd av den senaste veckans händelseutveckling runt Kalmar FF” skriver föreningen på sin sajt.

I samband med Kalmar FF:s styrelsemöte på fredagen meddelade ordförande Johan Assarsson och styrelseledamoten Richard Teern att de lämnar föreningens styrelse med omedelbar verkan.

– För min del har det handlat mycket om att det har varit en hel del fokus på mig som ordförande och ibland får man ta konsekvenserna av det. Det handlar om att se till föreningens bästa, säger Kalmar FF:s avgående ordförande Johan Assarsson till SVT Nyheter Småland.

Styrelsen hårt kritiserad efter tränarbeslut

KFF:s styrelse har kritiserats hårt efter beskedet om att huvudtränaren Henrik Rydströms kontrakt inte förlängs efter årsskiftet. En namninsamling på över 160 namn har samlats in, vilket tvingar styrelsen till en extrastämma.

Men enligt Johan Assarsson finns inga bittra känslor hos honom utan han menar att han avgår i förebyggande syfte eftersom den interna striden annars riskerar att ta fokuset bort från fotbollen.

– Jag tycker inte personligen att det har varit så jobbigt som man kanske kunnat tro utan jag har försökt ge min bild av händelseförloppet så långt som det varit möjligt. Något jag tycker att jag lyckats med, säger han.

Tycker du att medlemmarna har lagt sig i för mycket?

– Nej, det är medlemmarna som ytterst bestämmer och de de ska vara engagerade.

Fattade besluten oberoende av varandra

Enligt honom fattade han och Richard Teern sina beslut oberoende av varandra och meddelade dem var för sig till styrelsen under gårdagen. I nuläget utgår han från att resten av styrelsen kommer att sitta kvar.

– Det känns bra och det viktigaste för mig är att föreningen ska kunna blicka framåt, säger Johan Assarsson.

Under styrelsemötet var det ingen som protesterade mot hans beslut, i stället låg fokuset på hur föreningen ska jobba under 2019. Därmed lämnar Johan Assarsson Kalmar FF:s styrelse efter två år i styrelsen och ett år som ordförande men hans kärlek till laget kvarstår.

–Jag har fortfarande ett stort hjärta för Kalmar FF och ser fram emot en spännande säsong. Jag kommer självklart att fortsätta följa matcherna från läktarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kalmar

Mer i ämnet