Kalmar FF har det tufft både på och utanför planen Foto: TT

Kalmar FF vädjar om förskottspengar från sponsorer

Uppdaterad
Publicerad

Kalmar FF har det tufft på planen. Man har också ett tufft läge ekonomiskt. Nu ber man sponsorer om att få fakturera i förtid för att klara ekonomin.

Helgens bottenmöte hemma mot AFC Eskilstuna slutade mållöst – 0-0. Så har det sett ut stora delar av säsongen för Kalmar FF och de dåliga resultaten i tabellen märks också i ekonomin. Kalmar FF har svårt att locka publiken till arenan, och nu tar man till nya metoder för att hålla ekonomin i balans.

Kalmar FF:s klubbchef Mattias Rosenlund berättar för Barometern att man bett sponsorer om att få fakturera i förtid för att klara ekonomin.

Kalmar

– Det vi har gjort är att pratat med några och kommer att prata med fler om nästa år. Vi frågar om vi kan fakturera tidigare än vad vad vi har gjort för att klara likviditeten på ett bra sätt, säger Mattias Rosenlund till tidningen.

Orsakerna bakom ska vara låga publiksiffror i kombination med att man inte fått några betydande belopp vid spelarförsäljningar de senaste åren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet