Kalmar kan bli ny bas för Emigrantinstitutet

Publicerad

I ett läge där Växjö kommun håller inne med sitt ekonomiska stöd och Landstinget Kronoberg hotar att strypa sitt bidrag kämpar Emigrantinstitutet för sin överlevnad. Under måndagen diskuterade verksamhetschef Lars Hansson framtida samarbete med Kalmar kommun.

– Hittar vi en samarbetspartner så är vi intresserade av allting. Speciellt i det här läget när det ser ut som om vi inte får några bidrag, säger Lars Hansson.

Han förnekar dock att han skulle ha fört konkreta diskussioner med Kalmar kommun om att flytta hela verksamheten över länsgränsen, något som också Kalmar kommun är noggranna med att påpekar

– Vi har inte erbjudit Emigrantinstitutet något ekonomiskt stöd och vi vill inte konkurrera med Växjö. Men vi ser gärna ett samarbete i någon form, säger Birgitta Axelsson Edström (v) som är ordförande för Kultur- och fritidsnämnden i Kalmar kommun.

Högskolan i Kalmar och representanter för Regionförbundet i Kalmar län medverkade också vid mötet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer