Foto: TT

Kalmar satsar halv miljard på idrott

Publicerad

En ishall som håller allsvensk standard och en ny simhall i Kalmar. Så ser några av de satsningar ut som den politiska majoriteten i Kalmar presenterade under fredagsförmiddagen.

Totalt handlar satsningarna de kommande åren om en dryg halv miljard kronor till idrotts- och föreningslivet i Kalmar kommun.

Satsningen innehåller en ny sporthall i Rinkabyholm, nytt konstgräs på Gasten, Södra Utmarken och Fjölebro. I Bergavik blir det både konstgräs och elljus. Dessutom planeras det för en ny innebandyhall, en ny friidrottshall och ytterligare investeringsbidrag till ridsporten.

– Det är tack vare den kraftiga befolkningstillväxten som vi kan göra den här satsningen, säger kommunalrådet Johan Persson (S).

– Det är ju fler som tränar och idrottar i dag och det här är en satsning som riktar sig både till de unga och till de lite äldre.

Ska fungera i 40 till 50 år

Satsningarna spänner över de kommande tre till fem åren.

– Det vi planerar att bygga är moderna anläggningar som ska fungera de kommande 40 eller 50 åren, det är ju den livslängden man räknar med, säger Johan Persson.

Är det för att det närmar sig ett val som ni presenterar detta nu?

– Nej, om det hade handlat om det, hade vi väl väntat med att presentera det här till augusti nästa år, säger han.

Satsningen innehåller fyra nya konstgräsplaner, en ny ishall, en ny simhall, två nya sporthallar och en ny multiarena. Utöver anläggningarna handlar det om ett utökat stöd till ridsporten och ett elitstöd till lag i de högsta divisionerna. För IFK Kalmar handlar det om ett ökat ekonomiskt stöd, jämfört med tidigare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer