Foto: SVT

Nu öppnar Kalmar bokningen av dos 3 för alla 65 år eller äldre

Publicerad

Region Kalmar län öppnar vaccinationsbokningen för en påfyllnadsdos för alla som är födda 1956 eller tidigare. En dos som tas först 6 månader efter den andra dosen togs.

På onsdagen meddelade regeringen att alla över 16 år ska erbjudas en tredje dos vaccin mot covid-19, med start med de prioriterade grupperna. 

Region Kalmar län öppnade samtidigt tidsbokningen för dos 3 för alla som är 65 år eller äldre. 

För att få en tredje dos måste det ha gått sex månader sedan den senaste dosen, och tider bokas bland annat via 1177. 

– Det är viktigt att alla tar en påfyllnadsdos av vaccin mot covid-19 när de sex månaderna har passerat sedan andra dosen. På det här sättet kan vi undvika att vi återigen får en spridning av viruset i samhället och inläggningar på sjukhusen, säger Marie Ragnarsson, vaccinationssamordnare i Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

Sker i prioriteringsordning

Region Kalmar län följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om prioriteringsordning, och sedan tidigare erbjuds personer boende på särskilda boenden, individer med hemtjänst och hemsjukvård och alla som är 80 år eller äldre en påfyllnadsdos vaccin. 

Planeringen för vaccinationerna av personal verksamma vid särskilda boenden, hemtjänst och hemsjukvård kommer att ske i dialog med länets kommuner. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer