Ett av flera brudpar som gifte sig på Kalmar slott under Alla hjärtans dag förra året. Foto: SVT

Kalmar slott öppnar för drop-in bröllop på Alla hjärtans dag

Uppdaterad
Publicerad

På onsdag fylls Kalmar slott av brudpar. Då anordnas för andra gången drop-in bröllop på Alla hjärtans dag.

Bröllopen hålls denna dag i Sven Månsson-salen som har anor från 1500-talet. Brudparen som väljer att gifta sig på onsdag kan antingen boka en tid eller dyka upp spontant. Alla måste dock ha med legitimation, giltig hindersprövning och vigselintyg från Skatteverket.

– Förra årets Alla hjärtans dag är något som vi i personalen ser tillbaka på med värme, det blev precis så vackert som vi hoppades och allt gick enligt plan. Nu ser vi fram emot att få möta nya brudpar som ska få uppleva sin stora dag, säger Meg Nömgård, slottschef på Kalmar slott i ett pressmeddelande.

Det har arrangerats bröllop på slottet sedan 1276 då Magnus Ladulås gifte sig med sin Helwig. I dag är slottskyrkan inne på slottet en av landets populäraste bröllopskyrkor.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så här såg det ut när brudpar vigdes i Sven Månsson-salen på Kalmar slott ifjol. Möjligheten att vigas under drop-in bröllop återkommer alltså i år. Foto: Hanna Nilsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.