Foto: Henrik Montgomery/TT/Arkiv

Kalmar utslaget ur Svenska cupen

Uppdaterad
Publicerad

Fem dagar efter mordhoten föll damallsvenska IFK Kalmar i Svenska cupen mot Växjö, serieledaren i elitettan. Cupknallen och 3–0-segern innebär att Växjö är klart för Svenska cupens gruppspel i vinter.

Fem ledare och några spelare mordhotades efter IFK Kalmars förlust mot serieledaren Rosengård på bortaplan i fredags kväll med 2–6.

– Det är svårt att greppa att en bottenklubb i allsvenskan som slåss för sin existens får det här, sade sportchefen Tommy Nyberg till TT i måndags.

Lagen manifesterade

Hoten har polisanmälts, men klubbens verksamhet rullar ändå vidare. Innan kvällens match manifesterade båda lagen för att markera mot de hot som har blivit allt vanligare mot utövare av damfotboll.

– Jag pratade med Svenska Fotbollförbundet som säger frågan har kommit upp mer och mer eftersom damfotbollen har börjat växa framåt. Det hör inte hemma i damfotbollen och vi vill få bort det här, därför är det viktigt att vi uppmärksammar det här, sade Philip Lind som är evenemangsansvarig på IFK Kalmar, till SVT Nyheter Småland tidigare under onsdagen.

Förlust för Kalmar

Mot Växjö blev det dock ytterligare en tung förlust för IFK Kalmar som ligger precis ovanför kvalstrecket i damallsvenskan.

Gästernas Hanna Stokki slog till med två mål inom loppet av elva minuter precis efter paus och ett självmål fastställde Växjös 3–0-seger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.