• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Asarum i Karlshamns kommun. Det brinner i ett flerfamiljshus med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Foto: SVT

24Sverige lägger ner – mediebolaget begärt i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagskvällen gick mediebolaget 24Sverige ut med att de har ansökt om konkurs och att bolagets samtliga nyhetssajter kommer att läggas ner.

I ett pressmeddelande säger VD:n Jeanette Lindström att de ekonomiska förutsättningarna blivit för tuffa.  

– Vi vill tacka vår fantastiska personal, läsare, kunder och samarbetspartners för dessa fem år, säger Jeanette Lindström i sitt pressmeddelande. 

Sedan 2017 har bolaget expanderat och drivit 15 lokala nyhetssajter på flera olika orter runt om i Sverige. Under tillväxten var det tre större ägare men mitt under expansionen meddelade Mittmedia hösten 2018 att de inte kunde vara med och satsa längre skriver 24Kalmar.  

24Sverige har sedan dess arbetat för att ställa om, bolaget undersökte ett vidare samarbete med Bonnier som tagit över Mittmedia men de ville inte att skjuta in mer pengar. De ansökte även om det statliga mediestödet som ska främja lokal journalistik, men fick avlsag. Sammanlagt kommer ett 20-tal medarbetare att drabbas.

– Tyvärr ligger inte våra gratis lokala nyheter i linje med deras affärsstrategi. Med detta sammantaget så väljer LindMarkmedia, jag och försäljningschef Peter Marklund att inte ensamma fortsätta satsningen, säger Jeanette Lindström till 24Kalmar. 

En konkursförvaltare har nu tagit över bolaget men hur länge verksamheten kommer att fortsätta finns det ännu inget besked om.  

24Kalmar, 24Öland, 24Nybro, 24Emmaboda, 24Halmstad, 24Varberg, 24Falkenberg, 24Malmö, 24Uppsala, 24Blekinge, 24Kristianstad, 24Helsingborg, 24Ystad, 24Trelleborg, 24Västerås

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer