Bilden är en genrebild Foto: TT

Seriebedragare sålde falska konsertbiljetter

Publicerad

En 33-årig man från Kalmar döms till fängelse för ett stort antal bedrägerier. Mannen sålde varor till ett värde av nästan en halv miljon kronor, utan att leverera något till kunden.

Domen, som meddelades i Kalmar tingsrätt på torsdagen har 17 målsägande, och beskriver en omfattande bedrägeriverksamhet.

Mannen har vid olika tillfällen under nästan två års tid lurat privatpersoner runt om i hela landet att betala för varor som han sedan aldrig levererat. Bland annat har han vid sju tillfällen sålt konsertbiljetter som inte funnits.

Hyrde rum utan att betala

Utöver konsertbiljetterna har han även sålt allt från en takbox och möbler, till ett kikarsikte, mobiltelefoner och fårstängsel. Totalt rör det sig om 13 fall av bedrägerier och fem fall av bedrägligt beteende, när han mottagit deposition för varor som kunden sen inte fått tillbaka.

Mannen döms också för att ha lurat en kvinna i Ålem på totalt 368 000 kronor. Han hyrde ett rum hos kvinnan som han aldrig betalade för och lurade henne att ge honom stora lån som han aldrig betalade tillbaka. För detta döms han för grovt bedrägeri.

Avtjänat flera fängelsestraff

33-åringen har erkänt de flesta av gärningarna och uppger att han har ett spelmissbruk, som han försökte finansiera med hjälp av bedrägerierna.

Mannen är sedan tidigare dömd för en stor mängd bedrägerier, och har avtjänat fängelsestraff flera gånger.

Till de drabbade ska han nu betala nästan en halv miljon, 448 000 kronor, i skadestånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.