Kalmarförfattaren Tove Folkessons roman ”Kalmars jägarinnor” är åter aktuell för filmatisering. Nu söker filmbolaget efter ungdomar som talar Kalmardialekt. Foto: SVT/Jessica Gow TT

Lokala talanger sökes när ”Kalmars jägarinnor” blir film

Publicerad

Kalmarförfattaren Tove Folkessons roman ”Kalmars jägarinnor” är åter aktuell för filmatisering. Nu söker filmbolaget efter ungdomar som talar Kalmardialekt.

Det är produktionsbolaget Nordic Factory Film som uppmanar unga talanger från Kalmar att skicka in en video när de berättar om ett sommarminne. Senast den 30 april vill produktionsbolaget ha filmerna för att sedan kunna gå vidare i castingen med provfilmningar.

Varit på gång tidigare

En filmatiseringen av ”Kalmars jägarinnor” har varit på gång tidigare och Tove Folkesson, som själv medverkat i manusprocessen, välkomnar att projektet rullar igång igen. Kalmarförfattaren har under projektet tagit med regissören Valentina Chamorro Westergårdh på rundtur i Kalmar och besökt viktiga platser för filmen.

– Det kändes som att vi hade många gemensamma nämnare, även om Valentina varit tonåring i en Stockholmsförort och jag i Kalmar, säger Tove Folkesson i ett pressmeddelande. 

”Personligheten räknas”

Filmregion Sydost som stödjer projektet hoppas att provfilmningen ska leda till att filmatiseringen nu kan förverkligas. Nu vill de se att filmsugna ungdomar, som är mellan 17 och 23 år, skickar in provfilmer. 

– Vi hoppas att många ungdomar tar chansen att vara med i denna underbara berättelse som är intimt förknippad med deras hemstad. Man behöver inte ha tidigare erfarenhet av film eller teater, utan det är personligheten som räknas, säger filmkonsulent Christina Schöning. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kalmar

Mer i ämnet