Fr v Jonas, Mathias och Peter Kamprad. Foto: Ikea

Kamprads söner: ”Han har varit en fantastisk förebild för oss”

Publicerad

I ett gemensamt uttalande berättar nu Ingvar Kamprads söner om sin sorg efter faderns död. ”Det han åstadkommit under sina 91 mycket aktiva år är helt enkelt otroligt. Vi kommer att sakna honom fruktansvärt mycket.”

Sönerna Peter, Jonas och Mathias visar sig normalt inte i media men har nu gjort ett avsteg genom att offentligt berätta om sin sorg.

”Det är med stor sorg vi meddelar att vår pappa Ingvar Kamprad gick bort i lördags natt.  Ingvar avled fridfullt i sitt hem i Sverige – omgiven av sin närmaste familj. Han har varit en fantastisk förebild för oss, hans söner, för våra familjer och för alla de som antingen arbetat i den företagsgrupp han grundade eller som har gjort affärer med gruppen under de senaste 75 åren”.

Största entreprenören världen skådat

Uttalandet fortsätter med orden:

”Ingvar var en av de största entreprenörer världen någonsin skådat. In i det sista behöll han örat mot marken, och försäkrade sig om att alla höll fast vid det unika Ikea-konceptet och värderingarna som har gjort det så framgångsrikt. Ingenting var viktigare för honom än att säkerställa den fortsatta styrkan hos den grupp av företag han grundade, och därmed säkra jobben för hundratusentals medarbetare över hela världen – förutom att göra det möjligt för så många människor som möjligt att ha råd med heminredning av hög kvalitet. Genom sin dröm och vision om att skapa en bättre vardag för de många människorna gav Ingvar energi åt oss alla.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ingvar Kamprad 1926-2018

Mer i ämnet