Foto: TT.

Katarina Brännström (M): ”Så arrogant uttalande av Wallström”

Uppdaterad
Publicerad

På twitter beskyller utrikesministern Margot Wallström (S) Alliansen för att agera ansvarslöst. Katarina Brännström (M) från Kronoberg hävdar att det är regeringen som inte tagit sitt ansvar och kallar Wallströms uttalande för arrogant.

”Den här regeringen tar ansvar för Sverige och Sveriges säkerhet. Oppositionen borde göra desamma och sluta ägna sig åt politiska krumbukter”.

Så twittrade utrikesminister Margot Wallström (S) klockan 13.48 på torsdagen, ett uttalande som provocerade Katarina Brännström (M), riksdagsledamot från Kronoberg.

Du svarar med ”Så talar makten” – vad menar du med det?

– Jag kan inte förstå hur det kan vara oansvarigt och oseriöst att utkräva ansvar från en regering som självt sagt att det handlar om ett haveri. Wallströms uttalande är så arrogant, säger Katarina Brännström till SVT Nyheter.

Att Stefan Löfven sitter kvar som statsminister kom inte som en överraskning för Moderaterna i Kronoberg. Det överraskande var beslutet att behålla försvarsministern Peter Hultqvist (S).

– Jag blev förvånad över det beslutet eftersom han inte har tagit sitt ansvar när det gäller rikets säkerhet. Han har inte de kvalifikationer som krävs, säger Katarina Brännström.

Regeringsombildningen innebär bland annat att Tomas Eneroth (S) från Kronoberg blev utnämnd till ny infrastrukturminister.

– Jag har skickat ett glatt sms till Tomas, han är kunnig och värd en ministerpost, säger Katarina Brännström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.