Katten Signe borta i fyra veckor – tros ha liftat från Karlstad till Älmhult

Uppdaterad
Publicerad

När katten Signe i Karlstad försvann letade husse och matte överallt – utan framgång. Fyra veckor senare ringde det från en veterinärklinik i Älmhult, 40 mil bort. Signe var där.

– Jag satt på veterinärkliniken i Karlstad med en kattunge som skulle chippas och vaccineras. Då ringer min fru och säger att de ringt från veterinärkliniken i Älmhult och att Signe är där, berättar husse Sven-Åke Sand.

– Man blir alldeles konfys, fortsätter Sven-Åke.

Samtal från Älmhult

Sven-Åke förklarade för veterinären som stod i begrepp att sätta ett chip i hans kattunge att hans andra katt – Signe – just hittats i Älmhult tack vare just ett chip.

– Jag tog springnota därifrån och hoppade in i bilen.

Du glömde alltså att betala i all uppståndelse?

– Ja, glömde. Absolut.

Granne med möbeljätten

Efter att ha lämnat sin kattunge hemma hos frun Christina körde Sven-Åke raka vägen till Älmhult för att hämta Signe. En sträcka på 40 mil. Exakt hur Signe hamnade i Älmhult är oklart. Men Sven-Åke och Christina har sina misstankar.

– Vi bor granne med Ikea i Karlstad. Så då förstår en nästan hur det har gått till.

Sven-Åke riktar ett särskilt tack till de två damer som tog hand om Signe och tog med henne till veterinären.

– Jag försökte tacka dem med pengar för eventuella utlägg de haft men det gick inte. Vi är ytterst tacksamma för det de har gjort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.