Se bilderna från första träningen med Henrik Rydström i klippet. Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

Här laddar Kalmar FF för en ny säsong – med Rydström i spetsen

Uppdaterad
Publicerad

Efter en tumultartad säsong startade Kalmar FF träningssäsongen 2021 på fredagen – nu med trotjänaren Henrik Rydström som lagets tränare.

Kalmar gick in i förra säsongen med en mycket skör ekonomi. Sedan kom pandemin. Och säsongen avslutades med att Kalmar fick kvala sig kvar.

Men just nu är framtidtron starkare än på länge när Kalmar FF-ikonen Henrik Rydström värvats tillbaka som tränare efter en framgångsrik tid i Sirius.

Kan du garantera att Kalmar slipper kvalmatcher och bottenträsket 2021?

– Det finns inga garantier. Man kanske inte kan kopiera det vi gjorde i Sirius under min tid där. Men det finns delar i det som jag hoppas vi kan använda så småningom, säger Henrik Rydström till SVT Nyheter.

Sneglar på åttan

Den rutinerade 27-årige norrmannen Oliver Berg var högst upp på tränarens önskelista bland nyförvärv, och förra veckan lämnade han Sundsvall för Kalmar.

Men i utbyte ryktas det om att han kräver Rydströms heliga åtta som tröjnummer – som ”pensionerades” 2013. Rydströms tröja hänger inramad på arenan sedan dess.

– Ha, ha. Det kräver en jävligt bra säsong. Då kan vi kanske ta ner den för lån ett tag, säger Henrik Rydström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.