Kalmar FF förlänger med tränaren Henrik Rydström. Foto: Skärmdump

KFF förlänger med tränare Henrik Rydström

Uppdaterad
Publicerad

Kalmar FF har minst sagt gjort en uppryckning i Allsvenskan under ledning av tränare Henrik Rydström. Nu har föreningen beslutat att förlänga kontraktet med succétränaren.

– Vi har ett nytt förlängt avtal med Henrik som ska vara tills han blir riktigt gammal, säger Jörgen Petersson, sportchef under en pressträff på fredagen.

Avtalet förlängs formellt till 2024, men båda parter är öppna med att det kan komma att bli ännu längre än så. För huvudpersonen var beslutet att tacka ja tämligen enkelt:

”Till 97 procent självklart”

– Till 97 procent var det självklart, sen var det 3 procent vi bollade fram och tillbaka. Hur det ser ut kring teamet och hur vi vill ta det vidare, men de tre procenten löste vi snabbt, säger Henrik Rydström.

– Jag har svårt att se någon annanstans där jag kan jobba under de här premisserna. Jag har hundra procent support. Jag ser att jag har möjlighet att använda den potentialen som tränare som jag har, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.