Henrik Andersson blir ny kommundirektör i Oskarshamn, han tillträder sin tjänst vid årsskiftet och jobbar i dag som utvecklingschef i Oskarshamn.

Klart med ny kommundirektör i Oskarshamn

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Andersson blir kommundirektör i Oskarshamns kommun. I dag jobbar han som kommunens utvecklingschef men vid årsskiftet blir han ny kommundirektör.

Som utvecklingschef arbetar Henrik Andersson med strategiska frågor som markplanering, infrastruktur och landsbygdsutveckling och har en bakgrund från bland annat länsstyrelsen och Mönsterås kommun.

 – Den senaste tiden har jag bland annat arbetat med att ta fram den nya översiktsplanen och genom det lärt känna kommunen väldigt väl. Det finns mycket goda förutsättningar här och jag vill jobba mer med att sätta Oskarshamns kommun på kartan på olika sätt, säger Henrik Andersson i ett pressmeddelande.

Ett tjugotal personer sökte tjänsten som ny kommundirektör. Henrik Andersson tillträder vid årsskiftet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.