Pär Stensson började som räddningschef på Räddningstjänsten Östra Kronoberg för ett halvår sedan. Redan efter några veckor kände han av diffusa symptom. Foto: Peter Magnusson SVT

Klart med tillfällig lokal för räddningstjänsten i Lessebo

Publicerad

Det har löst sig med en ny lokal för räddningstjänsten i Lessebo. I nästa vecka inleds flytten till andra sidan stan.

– Vi flyttar den administrativa personalen och ledningspersonalen. Utryckningspersonalen kommer vara kvar i samma lokaler eftersom problemen med fukt inte finns i den delen av byggnaden, säger Pär Stensson, räddningschef för räddningstjänsten Östra Kronoberg.

De nya lokalerna ligger på Lebovägen i centrala Lessebo.

– Det känns jättebra. Vi förstod ganska snart när vi fått svar på utredningen att det inte handlar om någon liten renovering. Nu får vi i princip samma yta och utrymmen som vi har nu.

Kan bli långvarigt

I förra veckan kunde SVT Nyheter Småland berätta att fuktskador upptäckts på brandstationen i Lessebo under en besiktning. Det kan vara förklaringen till att personalen under flera år känt symptom som halsont och kli i ögonen. Hur länge de ska finnas i de tillfälliga lokalerna är inte klart, men Pär Stensson tror det kommer ta tid innan de kan flytta tillbaka.

– Jag tror att vi kommer vara borta under hela året. Det är svårt att säga hur omfattande renovering det kommer bli.

Ett tiotal personer arbetar i lednings- och administrativa roller på brandstationen i Lessebo. Utryckningsverksamheten består av cirka 20 deltidsbrandtidsmän.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.