Exempel på hur en flytande villa kan se ut. Foto: Pampas Marina

Klartecken för flytande villor i centrala Västervik

Uppdaterad
Publicerad
Västerviks kommun och företaget Pampas Marina Västervik AB har träffat ett avtal där man är överens om att bygga upp mot femtio flytande villor i centrala Västervik.

– Vår kommuns vision om livskvalitet varje dag innehåller flera olika delvisioner som jag tycker att det här spännande byggprojektet verkligen kan medverka till att uppfylla. Jag tänker i första hand på avsnittet som handlar om att vi ska bredda utbudet av attraktiva boendemiljöer, säger Dan Nilsson (S), ordförande i kommunstyrelsen.

Markanvisningsavtalet som nu skrivits under beskriver hur byggnationen ska genomföras med 25 flytande villor i första etappen. Därefter är kommunen villig att pröva möjligheten att dubblera antalet villor i en andra etapp.

– Det blir en ny stadsdel som vi har valt att kalla Skeppsbrostaden precis där skärgården möter fastlandet, mitt inne i Västervik. Självklart är det här en spännande utveckling för Västerviks kommun, säger Västerviks kommundirektör Anders Björlin.

Villorna beräknas stå klara inom ett par år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer