Klass 2-varningen kvarstår

Uppdaterad
Publicerad

Fortfarande gäller SMHI:s klass 2 varning för höga flöden för sjön Hulingen. Och situationen är ungefär densamma som under onsdagen.

– Inflödet ökar men i långsammare takt idag, säger Erik Richardsen, Länsstyrelsens i Kalmars tjänsteman i beredskap, till Smålandsnytt.

Vägar fortsatt avstängda

Regnkaoset i Småland

Väg 700 och 903 i Hultsfreds kommun är fortfarande avstängda på grund av vattenskadorna. 

Runt Gårdvedaån ökar flödena vilket kan ställa till problem i anslutning till sjön Flaten. Räddningstjänsten är på plats där vid lunchtid på torsdagen. 

– Läget är under kontroll. Det man gör nu är att se till att fördämningar och vallar håller och så följer vi utvecklingen. Arbetet rullar på på ett bra sätt, säger Erik Richardsen.

Krismöten varje dag

Länsstyrelsen i Kalmar fortsätter att att hålla dagliga krissmöten med bland annat SMHI, berörd räddningstjänst, Trafikverket och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regnkaoset i Småland

Mer i ämnet