Klubbchef för Växjö DFF, Anders Bergstrand. Foto: Växjö DFF/Privat

Klubbchef: ”Slipper betala 90.000 för resor till Kalix”

Publicerad

Växjö DFF har stått för en minst sagt övertygande säsong. Poängrekord och avancemang i tidigt skede är bara några punkter klubbchefen Anders Bergstrand kan blicka tillbaka mot. Men nu är det bara framåt som gäller menar han.

– Det är så kul och galet. Rekord överallt i föreningen för hela batteriet, säger Bergstrand.

Klubbchefen har varit med Växjö i flera år och berättar att det inte var länge sedan föreningen omsatte 600.000 kronor på ett år – i år är det cirka 6,5 miljoner kronor.

– Nästa år i allsvenskan måste budgeten komma upp till 10-11 miljoner om vi ska kunna fortsätta.

”Hackar på våra spelare”

Bergstrand tror att hans planerade budget för fotbollslaget är färdigt om två veckor.

– Alla är på och hackar på våra spelare och vill ha dem. Vi är färdiga med vår befintliga frukt som är genomarbetad. Jag tror vi kommer värva 3-4 spelare in i truppen.

En av Växjös nycklar under året har varit skytteligavinnaren Anna Anvegård. Hon och nästan alla i laget har skrivit på kontrakt för nästkommande säsong i allsvenskan i Kronobergslaget.

Siktar på att bli bäst i Sverige

– För att klara oss långsiktigt måste vi först och främst satsa på samarbetsvägar med kommunen och sponsorer.

Framåt siktar laget på att nästa år komma topp fem i allsvenskan och redan året därpå i den absoluta toppen i Sverige. Bergstrand är även glad för att Kalmar tog sista platsen och inte Assi från Norrbotten.

– Nu slipper vi åka till Kalix för att möta Assi och betala 90.000 kronor i resor. Nu kan vi i stället plocka sex säkra poäng mot Kalmar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.