Tommy Nyberg och Stefan Einarsson är förväntningsfulla inför helgen match med IFK Kalmar. Foto: Sigrid Hallqvist/SVT

IFK Kalmar en poäng från Allsvenskan – tror på återtåg på lördag

Publicerad

På lördag avgörs matchen mellan IFK Kalmar och IK Uppsala. Om IFK Kalmar bara tar en poäng i hemmamatchen innebär det att de kommer ta sig till allsvenskan nästa år. Senast IFK Kalmar spelade i Allsvenskan var 2018, men då blev de tvärjumbo, och fick starta om sin satsning. Denna gången känner sig klubben mer redo.

– Det var första gången vi var uppe i Allsvenskan förra gången, vi visste inte vad som väntade oss. Vi är bättre förberedda idag än vi var då, säger Stefan Einarsson, klubbchef.

IFK Kalmar ligger i nuläget tvåa i tabellen med tre omgångar kvar att spela. Formen är god, men fem raka vinster i bagaget. Nu hoppas klubben på folkfest på lördag, när den allsvenska platsen ska bärgas.

– Vi har satt oss i ett läge där vi har goda förutsättningar att ta ett kliv upp, säger Tommy Nyberg, sportchef för IFK Kalmar.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.