Emil Martinsson är ursprungligen från Delary men bor numera i Strömsund. Foto: skyttesport.se.

Han knep sitt femte VM-guld i viltmålskytte

Uppdaterad
Publicerad

Med 396 av totalt 400 poäng knep Emil Martinsson från Osby Jaktskytteklubb VM-guld i Tyskland.

Med bara två poäng från världsrekordet lyckades Emil Martinsson från Delary i Älmhults kommun, ta guld i grenen 50 meter blandade lopp.

– Det är skönt när det över, det är alltid speciellt att ta guld, nu kan jag titulera mig som världsmästare i ytterligare två år till, säger Emil Martinsson.

Luttrad skytt

Det är femte gången i karriären som han tar VM-guld. Under gårdagen knep han även ett brons i 50 meter i regelbundna lopp. Totalt har han nu 13 VM-medaljer att stoltsera med.

Emil Martinsson är dessutom den enda viltmålskytten i historien som lyckats ta VM-guld två gånger i rad vid ett 50 meters lopp.

– Det är hård träning som ligger bakom, det gäller att vara fokuserad vid varje skott och sedan ha med sig lite tur.

Nöjd över att slå ryssar

Till vardags arbetar Emil Martinsson som cnc-operatör inom mekanisk verkstad. Att tävla och träna i skytte gör han endast vid sidan om sitt arbete.

– Det känns extra roligt att i tävlingssammanhang knäppa ryssar och ukrainare på näsan. De flesta är ju yrkesmilitärer och övar praktiskt taget varje dag, säger Emil Martinsson. 

Härnäst väntar luftgevärsskytte i regelbundna och blandade lopp i 10 meters distansen. På torsdag avslutas VM i Tyskland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.