Poliser med förstärkningsvapen skickade till Lessebo. Foto: Carl Carlert

Knivbråk utanför pizzeria i Lessebo

Uppdaterad
Publicerad

Vid 18-tiden på tisdagskvällen larmades polis och ambulans till Storgatan i Lessebo.

– Vi är på plats på Storgatan efter att vi fick samtal om att flera personer skulle bråka utanför en pizzeria, säger polisens presstalesperson Fredrik Bratt vid halvåttatiden. 

När polisen kom till platsen påträffade de några personer som blivit utsatta för våld och några av dem hade blivit knivskadade. 

Lessebo

–Det var inga allvarliga skador utan de fick hjälp av ambulanspersonal på plats. Ingen har behövt åka med ambulans till sjukhus.

Uppgifter om skottlossning

Enligt de första uppgifterna till polisen skulle det också ha förekommit skottlossning och poliser med förstärkningsvapen skickades till platsen.

– Vi har inte fått det bekräftat att det varit en riktig skottlossning eller att någon har blivit skjuten. Sedan kan det vara något annat vapenliknande föremål som använts, det kan jag inte i nuläget svara på, säger Fredrik Bratt.

Tre män är gripna misstänkta för grov misshandel. Polisen genomförde under kvällen flera förhör på plats för att reda ut vad som har hänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lessebo

Mer i ämnet